Platform21 = Jamming report
Platform21 = Jamming report
Timing is everything
Dag zes - nog twee bouwdagen te gaan
Vandaag wordt er hard gewerkt aan een nieuwe functie van de machine. Hoe krijg je de perfecte hoeveelheid jam gelijkmatig op een sneetje brood gesmeerd? Na veel tekeningen en wiskundige theorieën besluiten ontwerpsters Aya Comorri (JP) en Lisette Haasnoot dat het beter is om het maar gewoon uit te proberen. Hoe moeilijk het in theorie leek, zo makkelijk blijkt het in praktijk te zijn. Benodigdheden: touw, een verfbakje, papieren bord en schuimrubberen rollers. Het bord met de snee brood wordt door middel van een motortje in het verfbakje gerold waarna het brood door de schuimrubberen rollen wordt besmeerd met jam. Vervolgens gaat het bord verder naar de andere onderdelen van de machine om het ontbijt compleet te maken.
Masa Kimura is de hele dag bezig geweest met de timing van de hele machine, zodat de koffie in het kopje wordt geschonken en niet over het brood zoals in bijvoorbeeld de film Back to the Future. Aan het einde van de dag doet Masa een aantal testjes en blijkt het geheel redelijk goed op elkaar aan te sluiten. De laatste twee dagen zal het vooral gaan om de finishing touch.
Yuri Suzuki werkt met behulp van ontwerper Claudio Bracco aan het onderdeel van de broodrooster. De glijbaan voor de toaster is aan het einde van de dag zo goed als af.
Tot slot bedenken twee bezoekers een slim systeem voor de baan naar de bel (die aangeeft dat het ontbijt klaar is). Met helium ballonnen en karton voegen ze het stuk van de baan toe dat nog ontbrak.
Klik hier voor het verslag over dag vijf.